Veilig online betalen op webshops

Veilig online betalen

Winkelen in een webshop is natuurlijk ontzettend gemakkelijk. Maar er zijn ook een aantal bezwaren. Zo is het bijvoorbeeld vaak de vraag of je wel veilig kunt betalen in de betreffende webwinkel. Wat gebeurt er met jouw gegevens? Weet je zeker dat je niet wordt opgelicht? Om hier zeker van te zijn, kan je een aantal dingen vooraf checken. Als deze dingen kloppen, dan weet je vaak snel zeker of je met een goede winkel van doen hebt of niet. Je kunt dan met een gerust hart je bestelling doen en afrekenen. In dit artikel kan je daar meer over lezen.

 

De methodes

Er zijn een aantal verschillende methodes om online af te rekenen voor de producten die u bestelt. Zo is er vaak nog altijd de mogelijkheid om een factuur te sturen die je via internet bankieren zelf kunt voldoen. Om het wat sneller te maken kan je vaak ook gewoon kiezen voor iDeal. Ook is betalen met de creditcard al vele jaren een populaire optie. Tot slot zijn er steeds meer digitale vormen van betalen die bijvoorbeeld door banken of juist door hele nieuwe partijen worden geïntroduceerd. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Paypal. Dit bestaat al vele jaren en wordt veel gebruikt. Voorbeeld kan je vinden op deze webshop waar je behang kan kopen. Hier zie je in de footer een aantal betaalmethodes die opgesomd worden.

 

Ook in het buitenland

Het grote voordeel van al deze universele methodes is dat je ook kunt betalen bij buitenlandse webshops. Doordat internet universeel is, is de mogelijkheid om internationaal te winkelen immers een stuk groter geworden. Methodes als de creditcard, Paypal en een aantal andere mogelijkheden zijn internationaal geaccepteerd. Of je nu in Nederland, Duitsland, China of Amerika je aankopen doet maakt daarbij niet uit. Al is het soms wel zo dat een webwinkel een bepaalde methode aanwijst die verplicht is als je vanuit het buitenland winkelt. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er fraude wordt gepleegd of dat er aan oplichting wordt gedaan.

 

Zaken om op te letten

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je zeker wilt zijn dat je veilig bezig bent. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat betaalcodes en beveiligingscodes geheim worden gehouden. Daarmee kan je altijd voorkomen dat iemand anders bij de betaalgegevens kan. Betaal ook altijd zelf. Laat dit niet door een ander doen. Pas ook op met automatisch afschrijven. Doe dit bijvoorbeeld pas nadat je een aantal bestellingen hebt gedaan en je zeker kunt vertrouwen op de kwaliteit van de winkel. Let ook zelf op je bankrekening of er geen vreemde bedragen worden afgeschreven.

 

Wees realistisch

Het is ook belangrijk dat je vertrouwt op je verstand. Omdat je in de virtuele wereld aan het winkelen bent weet je nooit precies wie je tegenover je hebt. Toch kan je wel een aardige inschatting maken aan de hand van de informatie waarover je beschikt. Als je bijvoorbeeld denkt dat een bepaalde aanbieding onmogelijk echt kan zijn, dan is de kans vaak groot dat je gelijk hebt. Te mooi om waar te zijn bestaat ook gewoon in de wereld van het online winkelen. Wees hier dus ook realistisch in. Als het niet lijkt te kloppen, neem dan geen risico.

 

Erkende banken

Het belangrijkste is dat u zaken doet met erkende instellingen. Creditcardmaatschappijen en iDeal van de bekende banken zijn bijvoorbeeld altijd een goede indicatie dat er niet veel mis kan gaan. Zij bieden bijvoorbeeld ook bepaalde garanties. Dit geldt overigens ook voor een bedrijf als Paypal dat is groot geworden in de internetwereld. Omdat het bedrijf inmiddels zo groot is geworden kan het ook bepaalde beloftes doen met betrekking tot veiligheid aan zijn klanten. Wanneer u dus voor deze methodes kunt kiezen bij het afrekenen, dan geniet dat de voorkeur. Zo is de kans dat er iets verkeerd gaat drastisch kleiner.

 

 

Veilig online betalen op webshops