Van alles online te koop

Zelfs van producten waar je het eigenlijk niet van verwacht, kun je tegenwoordig via het internet kopen. Ik had laatst zelf nieuw behang nodig om een kamer op te knappen van een familielid.
Ik had al helemaal in mijn hoofd zitten dat ik naar de winkel toe zou moeten gaan om de print en structuur goed te kunnen beoordelen. Het is maar goed dat ik deze blog begonnen ben want ik dacht bij mezelf, dit is meteen een mooi artikel voor de blog en ik ga proberen dit gewoon via een webshop te bestellen. Ik heb een aantal webshops bekeken ter inspiratie en ik ben uiteindelijk geslaagd. Hieronder een beetje mijn bevindingen betreft de verschillende stijlen behang.

Een andere kijk op de muur

De tijd van het simpele witte behang met een schilderij aan de muur lijkt toch wel definitief voorbij. Er zijn immers allerlei ander varianten op de markt die misschien wel veel leuker zijn om je woonkamer of slaapkamer eens een ander gezicht te geven. Bovendien is het steeds beter mogelijk om echt iets unieks te doen. Steeds vaker zie je namelijk ideetjes terugkomen die speciaal voor jou persoonlijk worden uitgewerkt. Zo kan je zorgen dat je originele wandversiering in alle kamers van je woning kunt gebruiken die echt iets over jou en jouw leven zeggen.

 

Foto’s

De meest voor de hand liggende, maar tegelijkertijd ook leukste oplossing voor de muur is misschien wel de foto. Je kunt dit echter wel op vele verschillende manieren opvatten. Een wand vol lijstjes is immers allang niet zo origineel meer. Dat kan natuurlijk ook anders. Bijvoorbeeld door plexiglas te gebruiken om je foto’s op te laten afdrukken. Zo wordt het echt een centraal een aantrekkelijk punt in de kamer. Dit zorgt natuurlijk bijna als vanzelf ook voor gespreksstof. Zeker wanneer je visite over de vloer krijgt kan origineel met foto’s omspringen dus een goede ijsbreker zijn. Bovendien vind je de foto nergens anders aan de muur.

 

Maak hem magnetisch

Stel nou eens dat je van je muur een soort grote koelkastdeur kunt maken. Een wand vol met magneetjes waar je allerlei dingen mee op kunt hangen. Dat is nog eens iets anders dan een spijker in de muur. Dat zou best weleens een leuk idee kunnen zijn. Zeker wanneer je de magneetjes ook nog eens specifiek uitzoekt. Je kunt dit echter vooral ook op een leuke manier gebruiken in bijvoorbeeld een kinderkamer. Daar kan je namelijk heel gemakkelijk spelen met allerlei decoraties. Dit is een leuke alternatieve optie waar je misschien nog niet eerder aan gedacht had.

 

Behang, maar dan anders

Een andere leuke, originele wanddecoratie is natuurlijk gewoon behang. Maar dan wel net even anders. Speel bijvoorbeeld zelf eens met verschillende soorten behang en maak er je eigen patronen mee. Zo kan je dus je muur decoreren zonder dat je er iets specifieks hoeft op te hangen of op te plakken. Er zijn namelijk vele duizenden soorten behang op de markt. Daardoor kan je het dus zo bont maken als je het zelf wilt. Je kunt er al je creativiteit in stoppen en dan toch nog met mooie resultaten eindigen. Bovendien kan je elke ruimte zo op een andere manier aanpakken. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld behangbomen.

 

Oude kranten

Weet je wat ook een leuk idee is? Oude kranten hergebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een methode waardoor je de echte oude kranten kunt gebruiken als behang voor je woning. Weet je wat dan echt leuk is? Een krant gebruiken van een datum in jouw of jullie leven die heel speciaal is. Dit heeft natuurlijk dan ook nog eens een speciale symbolische waarde. Dit betekent dat je naast een gesprekje over je originele behang ook nog eens direct een aanknopingspunt waar het gaat om die bijzondere datum. Bovendien kan je dit zo vaak verversen met andere kranten als je zelf wilt.

Wandpanelen

Ooit werden wandpanelen vooral gebruikt om geluiden te dempen. Als je een gehorige ruimte had, dan kon je panelen aan de binnenzijde laten plaatsen die dat geluid van buitenaf konden absorberen. Dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om eens zeer creatief aan het werk te gaan. De panelen kunnen immers ook heel mooi als decoratie staan. Zelfs wanneer je geen last van geluiden hebt kan dit een leuke oplossing zijn. Tegenwoordig zijn vooral de 3D-panelen heel erg populair. Deze geven ook nog eens een mooi diepte-effect in je kamer. Daardoor lijkt hij een stuk ruimer dan hij in werkelijkheid is.

 

Schrijven op je muur

Een leuk idee voor de muur kan ook de speciale soort verf zijn die je kunt beschrijven. Bijvoorbeeld whiteboard verf. De verf op zich is dan nog geen decoratie. Pas wanneer je daarna aan de slag gaat met de pen, de stift of de kwast, dan begint het decoreren. Dit is in de eerste plaats natuurlijk vooral leuk in kinderkamers. Wanneer je het echter goed aanpakt, dan kan het ook heel leuk zijn in bijvoorbeeld de keuken of het toilet. Zelfs in de woonkamer kan het best goed uitpakken als je het slim aanpakt.

 

Heb je nog andere ideeën voor soorten behang? Of misschien tips voor het behangen zelf? Deel je tips even via het contactformulier, misschien dat ik deze tips dan kan gebruiken bij een volgend blog bericht!

 

Van alles online te koop