Redenen om een refurbished iPhone te kopen

Smartphones worden doorgaans steeds duurder, zo is een nieuwe iPhone al meer dan 800 euro. Het aanschaffen van een refurbished iPhone is daarvoor de oplossing. Je kunt refurbished iPhones vinden in goede conditie die net zo goed presteren als nieuwe iPhones voor lagere prijzen. Refurbished iPhones worden dan ook geboden in verschillende modellen en prijsklassen. Er is vaak keuze genoeg, of je nu voor een iPhone zes, zeven of hoger kiest.

De iPhones zijn veelal modellen die mensen inleveren wanneer ze een nieuw toestel hebben. Deze modellen zijn vaak nog in een goede conditie. Deze refurbished iPhones zijn dus ideaal voor degenen die graag een hoog kwalitatief toestel hebben, maar de nieuwe smartphones te duur vinden. De toestellen zijn volledig gecontroleerd en waar nodig opgeknapt zodat je gegarandeerd bent van de kwaliteitseisen waar een nieuwe smartphone aan voldoet.

De voordelen van een refurbished iPhone

Wanneer je online een refurbished iPhone koopt, heb je deze de volgende dag vaak al in huis en daarbij is de verzending doorgaans gratis. Op de meeste websites die refurbished iPhones aanbieden, vind je dan ook een goed overzicht van de beschikbare toestellen zodat je deze goed met elkaar kunt vergelijken en zo tot de beste deal kan komen. Daarnaast heb je op deze toestellen standaard twee jaar garantie en is er altijd een gratis technische helpdesk beschikbaar voor wanneer je vragen hebt of er onverhoopt iets niet in orde is. Bovendien is het kopen van een refurbished iPhone een bewuste keuze die een stuk minder belastend is voor het milieu dan het kopen van een nieuwe smartphone.

Wat is het verschil tussen tweedehands en refurbished?

Er is een groot verschil tussen een tweedehands smartphone en een refurbished smartphone. Wanneer je een refurbished iPhone koopt, is deze voor de verkoop altijd helemaal gereviseerd. Dit betekent dat het toestel grondig wordt nagekeken op beschadigingen en technische storingen. Daarnaast wordt deze ook helemaal schoongemaakt en geüpdate indien nodig.

Tweedehands iPhones worden daarentegen niet nagekeken voordat deze verkocht worden. In dit geval weet je bij de aankoop dus niet zeker of de iPhone technisch wel helemaal in orde is en of de software wel up to date is. Daarnaast heb je op tweedehands smartphones doorgaans ook geen garantie meer wanneer deze stuk gaat. Bij een refurbished iPhone heb je dus meer zekerheid van kwaliteit en garantie.

Prijzen en garantie

De prijzen van refurbished iPhones liggen aanzienlijk lager dan de prijzen voor nieuwe toestellen. Je kunt per model wel 200 tot 300 euro sparen, zonder dat je daarbij inlevert op kwaliteit. Daarnaast worden de standaard accessoires van de iPhone erbij geleverd zoals de usb oplader, een headset en pinnetje voor de simkaart. Voordat een refurbished iPhone naar je verzonden wordt, wordt deze uitgebreid getest. Deze telefoons functioneren net zo goed als nieuwe telefoons en is dan meestal ook niet van nieuw te onderscheiden. Doorgaans zit er twee tot drie jaar garantie op de gekochte refurbished iPhones, afhankelijk van welke aanbieder je hem koopt. Bovendien zijn refurbished iPhones online te koop en kunnen zo eenvoudig bij jou thuis geleverd kunnen worden.

refurbished iphone

Welke refurbished iPhones zijn er beschikbaar

Refurbished iPhones heb je in verschillende modellen en prijsklassen. Vaak worden deze vanaf de iPhone 6 en 6s aangeboden. Daarnaast worden de volgende modellen ook vaak refurbished aangeboden: iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 plus, iPhone 8, iPhone 8 plus, iPhone X en iPhone XR. Daarnaast zijn deze modellen ook altijd beschikbaar in verschillende uitvoeringen zoals wit, zwart, zilver, goud en rosegoud. Daarnaast zijn de speciale edities vaak ook beschikbaar en bestaan er verschillen in de grootte van de opslagruimte voor de refurbished iPhones. De refurbished iPhones worden aangeboden in verschillende gradaties.

Daarbij is de indeling gebaseerd op de kwaliteit van het toestel. Zo wordt er gelet op of er deukjes, krasjes en andere onvolkomenheden op zitten. De onderverdeling in kwaliteitsklassen is vaak als volgt: A-grade, B-grade, C-grade. A-grade refurbished iPhones zijn zo goed als nieuw, een B-grade iPhone heeft lichte gebruikssporen met hoogwaardige kwaliteit van onderdelen en een C-grade heeft duidelijke gebruikssporen, maar nog steeds de hoge kwaliteit van alle onderdelen. Wanneer je vragen hebt over refurbished iPhones, kun je altijd langsgaan bij een fysieke winkel wanneer deze in de buurt is. Daarnaast kun je op veel websites ook telefonisch of per e-mail contact opnemen met een verkoopdeskundige.

Redenen om een refurbished iPhone te kopen
Tags: