5 tips voor als telefoneren moeilijk gaat

Als horen moeilijker wordt, merk je dat meestal het eerste aan dat telefoneren moeilijker wordt. Je hoort de persoon aan de andere kant van de lijn praten, maar verstaan is erg moeilijk. Ook is het moeilijker te verstaan wanneer er meer geluiden tegelijk zijn. Erg vervelend, maar gelukkig zijn er ontzettend veel oplossingen. Je leest ze hier!

telefoneren via whatsapp

Appen, smsen, chatten, mailen

Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan het is. Tegenwoordig zijn er zoveel oplossingen die er voor zorgen dat je helemaal niet meer hoeft te bellen. Afspreken gaat net zo makkelijk met een appje of mailtje. Vraag de mensen om je heen of ze je voortaan liever een berichtje sturen!

Videobellen

Wil je dan toch liever bellen, kijk dan naar de mogelijkheden om te videobellen. Visuele ondersteuning kan helpen bij het verstaan van spraak. Mimiek en spraakafzien zijn daar onderdeel van. Videobellen is bijvoorbeeld mogelijk met Skype, Whatsapp en Facetime. Het is bijna alsof jullie bij elkaar in de kamer zitten.

Video bellen met Whatsapp

Versterkt hoornvolume

Ouderen telefoon om te bellen

Als het mogelijk is om het volume van spraak aan te passen bij de instellingen, is dat ook nog een optie. Vaak is dit een extra instelling bij een telefoon voor ouderen. De versterking van het volume geeft vaak net even die ondersteuning die je nodig hebt wanneer je niet meer goed hoort. Zo’n seniorentelefoon is er in vele soorten en maten. Zo zijn er ook ouderentelefoons met een schermpje om te videobellen en telefoons met extra grote knoppen. Handig voor senioren!

Achtergrond geluid mijden

Bellen is moeilijk met veel geluiden op de achtergrond. Maak het jezelf niet te moeilijk en zoek een rustig plekje om te telefoneren. Vraag ook jouw gesprekspartner om datzelfde te doen.

Langs gaan bij de audicien

Leuke hoortoestellen om beter te horen

Heb je al hoortoestellen? Vraag de audicien dan om ze opnieuw af te stellen of vraag naar hulpmiddelen om het bellen gemakkelijker te maken. Er bestaat solo-apparatuur en een Rogerpen om te kunnen telefoneren. Heb je nog geen hoortoestellen? Laat dan eens een hoortest doen. Een gehoorapparaat maakt een wereld van verschil! Geen schaamte nodig, want zo’n 1,1 miljoen Nederlanders hebben een bepaalde mate van gehoorverlies. En naast onzichtbare hoortoestellen, zijn er tegenwoordig ook leukere hoorapparaten die gezien mogen worden!

Genoeg manieren dus om te kunnen bellen. Heb jij nog meer tips die ik kan delen? Neem contact op!

5 tips voor als telefoneren moeilijk gaat
Tags: