Waarom dampdichte folie plaatsen?

Met het plaatsen van isolatie folie en dampdichte folie doe je jouw portemonnee en dus jezelf een plezier. Een goed geïsoleerd huis kan je veel geld op je energierekening besparen. Met het aanbrengen van dampdichte folie is dus een goede investering om je geld terug te verdienen. Er bestaan meerdere soorten isolatiefolies, maar in dit artikel wordt er gefocust op dampdichte folie. 

Aan welke zijde wordt dampdichte folie geplaatst? 

Dampdichte folie wordt aan de binnenzijde (warme kant) van een huis, kantoor, kleedkamer of winkel geplaatst. Het isolatiefolie wordt meestal geplaatst op daken, gevels en vloeren. Deze folie voorkomt dat het vocht naar buiten treed en in de constructie van het gebouw gaat zitten. Vocht wil vooral naar buiten in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Zodra het vocht in de constructie gaat zitten of naar buiten treedt gaat de isolerende waarde, ook wel Rc-waarde, van de ruimte omlaag. Door het plaatsen van dampdichte folie verlaat het aanwezige vocht in een ruimte op een natuurlijke manier. 

het plaatsen van dampdichte folie

In welke ruimte wordt dampdichte folie geplaatst?

Dampdichte folie is zeer geschikt voor vochtige ruimtes in huis zoals de keuken, badkamer, zwembaden, sauna’s en douches. Maar ook in de overige ruimtes in huis wordt veel vocht geproduceerd waardoor de folie uitstekend van pas komt. In de bouw wordt gezegd dat dampdichte folie geschikt is voor alle ruimtes met klimaatklasse 3 of hoger. Isolerende folies kunnen bijvoorbeeld tegengaan 

Dampdichte folie bestaande uit aluminium

Dampdichte folie bestaat veelal uit kunststof. Bij Isodiscount verkopen ze dampdichte folie die bestaat uit aluminium. Deze gealuminiseerde dampdichte folie is een extreem dampdichte folie, gemaakt op basis van spinvlies folie. De folie is 3 laags en van een hoge kwaliteit. De folie wordt gekenmerkt door zijn geheel gesloten structuur. Het materiaal is zeer gebruiksvriendelijk waardoor particulieren het isolatiefolie ook eenvoudig kunnen verwerken. 

Het aanbrengen van isolatiefolie 

De isolatiefolie komt het beste tot zijn recht als de folie nauwkeurig wordt aangebracht aan de binnenzijde van de constructie. Dit geldt ook voor dampdichte folie. Bij het aanbrengen van de dampdichte folie zullen de uiteinden elkaar moeten overlappen. Anders kan er alsnog vocht doorgelaten worden tussen de kieren en naden door. Om dit te voorkomen moeten ook de bevestigingspunten en aansluitpunten zorgvuldig aangebracht. 

Waarom dampdichte folie plaatsen?